Portret van Max Verstappen

Ik mocht al vele indrukwekkende mensen portretteren en ben dan altijd op zoek naar die speciale blik in hun ogen. Ik ga dan voor de max, lees: een ontroerende herkenning van de eigenaar van de ogen. ‘Let’s go to the max!’ is een ferme belofte die ook past bij Max Verstappen. Het zit hem gegoten als een comfortabele jas, letterlijk en figuurlijk. Wat een eer om hem te portretteren en ik wilde graag een compositie creëren die gelezen kan worden als een verhaal. Het harde werken dat zich vertaalt in de focus in zijn ogen, de tomeloze snelheid van het racen en de euforie van de ontlading als de max behaald is. Ik gun hem die max van ganser harte en misschien kom ik er ooit achter of ik mijn max met dit schilderij behaald heb? Een ontroerende herkenning in de blik van zijn ogen?

Max Verstappen portret Miriam Vleugels

Tijdens the making of van mijn kunst is de hilariteit van de mensen om mij heen vaak enorm groot. Ik werk altijd in opdracht en om mij te verdiepen in opdracht en/of -gever moet ik toch iets van het onderwerp af weten? Uiteraard! Maar alles heeft zijn grenzen, toch? Daar waar ik bij een portret van een baby er nog geen zelf hoef te verwekken, bij een opdracht van een steenfabriek nog geen metselaar hoef te worden, daar hoef ik bij een portret van Max Verstappen toch geen Formule 1 fanaat te zijn? Maar zeg nooit ‘nooit’ en vertoef ik tijdens alle komende races in ‘Max Verstappen man caves’. Of zien jullie mij ooit live op een circuit? Time will tell and let’s go to the max!

Miriam Vleugels making of Max Verstappen schilderij

'Wat een toeval dat Max dit weekend rijdt... Wat een toeval dat jullie dezelfde initialen hebben... Wat een toeval dat jij Vleugels heet... Wat een toeval dat Red Bull ons Vleugels geeft... Miriam geef jij ons ook Vleugels? Of gaat Max ons die geven?'
Wat een toeval ja! Ik kijk er dankbaar heen vanuit de beschouwing dat dit mij toevalt. 

Miriam met portret Max Verstappen

Wordt vervolgd... Enneh... Laat jij mij weten wat je vindt van het schilderij en de replica’s?

Max Verstappen portret plexiglas

Max Verstappen print giclee

Shop hier de replica's en bekijk het portrethttps://miriamvleugels.nl/collections/max-verstappen